Interview Lil MG

Icy Not Pricey start samenwerking met Lil MG (kortingscode in artikel)

Wij zijn trots om aan te kondigen dat wij officieel een samenwerking hebben met Almeerse rapper: Lil MG. 

Om hem wat beter te leren kennen hebben we hem geïnterviewd. Deze 26-jarige upcoming artist heeft net zijn nieuwe EP, genaamd Iets Beter, gedropt en is met nu met ruim 800.000 streams op Spotify echt een trending rapper. Met eerder uitgebrachte singles Goals en Avatar is deze Almeerse rapper een zeer interessante eerste kandidaat voor ons vragenvuur. Om deze samenwerking in te luiden hebben wij alleen vandaag en morgen een kortingscode voor 15% korting! Gebruik code 'LILMG15' om deze te verzilveren.

 

 

Op de foto is de ketting te zien die aan

Lil MG is gegeven om de samenwerking

in te leiden.

Vraag 1: Op welke leeftijd begon je met rappen?

Ik was 16 toen ik begon met rappen. Ik ben begonnen met rappen door mijn broer, hij maakte zelf al muziek. Ik maakte zelf ook wel al muziek maar was niet echt betrokken bij rap. Ik luisterde er wel al naar, maar mijn voorkeur ging vooral naar andere soorten muziek uit. Mijn broer kwam een keer naar mij toe en riep me mee naar zijn kamer. In die kamer had hij allemaal opname-apparatuur staan. Toen ik in de kamer was had hij een beat opgezet en hij vroeg me een stukje te rappen. Vanaf die dag ben ik mezelf echt gaan vinden in rap.

Vraag 2: Heb je er tot nu toe veel voor moeten opgeven?

Ja, natuurlijk. Als ik zie waar ik begonnen ben, dan praten we echt over 10 of 11 jaar geleden, besef ik dat het  lange zijn jaren geweest. Ik ben altijd degene in de vriendengroep geweest die het meest gefocust was om mijn doelen te halen, waar de rest meer wilde uitgaan of andere dingen doen zoals op de straat hangen. Als ik nu terugkijk op toen, ben ik nu al veel verder dan waar ik toen wilde zijn. Ik ben er nog niet helemaal maar het gaat wel de goede kant op.

Vraag 3: Je laatste EP heeft 800k (800.000) streams op spotify, had je dit voordat de ep was gedropt verwacht?

Ik had het gehoopt en als ik eerlijk ben ook wel verwacht. Tuurlijk had ik het meer gehoopt dan dat ik het verwacht had. Het is dankzij mijn drive dat ik mijn doelen behaal. Met de moeite die ik erin gestoken heb, wist ik precies hoe ik het moest aanpakken. Daardoor was ik eigenlijk niet zo bang dat ik dit aantal streams niet zou halen. Zeker omdat de eerste single van de nieuwe EP, genaamd FIFA, hard ging had ik er al wel veel vertrouwen in.

Vraag 4: Hoe groot is de kans dat je met rappen veel geld verdient?

Ik kan prima rondkomen met wat ik nu verdien. Je kunt met je eerste track gelijk flink scoren, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. De kans is misschien groter als je uit een land als de USA komt, maar zelfs die rappers hebben er zelf wel eerst iets voor moeten doen. Je zou denken, omdat het hun eerste nummer is, dat ze er dan niks voor hebben gedaan. Sommige mensen worden ook per ongeluk bekend. Je moet dan vooral geluk hebben dat je viral gaat.

Vraag 5: Heb je een boodschap voor jongeren die dit interview lezen en een rapcarrière willen starten, maar niet weten hoe?

Je moet bij jezelf beginnen. Dat is één ding. Je moet weten dat je niet op je doelen kunt focussen door met de rest mee te lopen. Probeer bij jezelf te blijven en kijk goed wat bij je past. Het is vooral discipline wat je nodig hebt. Als je dat niet hebt, of je nou een artiest wilt worden of een architect of wat dan ook, dan kun je dat ook niet bereiken. Het is dus belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt. Heb vertrouwen in jezelf en sta achter wat je doet. Zolang je achter je eigen werk staat kan niemand je het ontnemen.

Vraag 6: Waar zie je jezelf over 1 jaar?

Als ik in de toekomst zou kijken ben ik wel verder dan waar ik nu ben, zeker. Ik ben daar altijd mee bezig. Ik hoop dat ik over een jaar in een voorprogramma kan staan van Ronnie Flex of Lil Kleine. Ik hoop ook zelf op een festival te staan zoals WOOHAH of Low Lands. Dat is mijn grootste streven.

Vraag 7: Wat vind je van de samenwerking tussen jou en Almere City?

Ja, heel goed. Almere city heeft mij een nog groter podium gegeven dan waar ik al was. Door Almere city heb ik wel echt het gevoel dat de stad (Almere) achter mij staat. Ze zijn de groep mensen die ik achter me heb willen staan om het gevoel te hebben dat ze achter me staan. Almere city ben ik wel heel dankbaar.

 

Lil MG heeft zeker niet stilgezeten sinds zijn vorige EP. Zijn volgende EP is al on the way en komt 22 mei uit. Een aantal tunes van dit project zijn al uit. Zo draaien Whip, Hold You en en Je bent Aan erg lekker op Spotify. 15 mei komt zijn laatste single uit voor hij een week later zijn EP dropt. Check hieronder zijn Spotify pagina en houd hem in de gaten. Lil MG is al een vaste naam in Almere. Nederland.. get ready!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.