Kennis: Algemeen

In de eerste week vertellen we jullie graag wat over sieraden zelf. Sieraden zijn al sinds het begin van beschavingen een manier om een boodschap over te dragen. Sieraden stralen iets uit. Zo werden ze vroeger vooral gebruikt bij ceremonies, religieuze bijeenkomsten en begrafenissen. Kettingen zijn vooral gemaakt van speciale en waardevolle stenen en grondstoffen als diamanten en goud. 

 

Kettingen worden dus gedragen om iets uit te stralen. Maar een ketting zelf zegt nog niet zo veel. Het gaat vaak om de versiering, zoals pendants (hangers), die je bij ons in de webshop kunt kopen. 

 

Geschiedenis

Al duizenden jaren dragen mensen kettingen. Sinds de opkomst van de moderne mens is er altijd al aandacht geweest voor de versiering van het lichaam. Kettingen zijn een van de meest gebruikelijke en wereldwijd bekende versieringen. Vroeger bestonden kettingen en andere sieraden vooral uit natuurlijke materialen zoals veren en botten. 

 

In het verleden zijn kettingen als gedragen door alle standen uit de maatschappij. De rijken droegen kettingen om hun welvaart te laten zien terwijl de armen vooral stenen om hun nek droegen met een voor hun sentimentele waarde. 

 

Tegenwoordig

In de moderne tijd is het anders. Kettingen zoals wij die nu kennen kwamen aan het begin van de twintigste eeuw op door modemerk ‘Chanel’. Kettingen worden nu op een andere manier gedragen. Vroeger representeerde het vooral waarde. Tegenwoordig worden kettingen vooral gebruikt om outfits mee af te maken. 

 

Kettingen in de hiphop

In hiphop is het sinds de opkomst van het genre in de jaren ‘80 gebruikelijk om te laten zien wat je hebt als artiest zijnde. Waar laat je beter je status en geld zien dan recht onder je gezicht, namelijk: je nek. 

 

Ook hier zien we trends. Waar het vroeger heel cool was om een hele lange ketting met een overdreven dikke pendant te hebben, gaat het nu vooral om kortere kettingen dichterbij de keel. De hangers van nu hebben ook meer gepersonaliseerde betekenissen en zijn subtieler dan die van enkele jaren geleden. 

 

Shop nu voor kettingen en kies zelf wat je mooi vindt door op SHOPPEN te drukken. Laat een vraag of reactie achter als er iets onduidelijk of juist supercool is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.