Kennis: Tennis Chain

Deze week introduceert Icy Not Pricey de tennis chain op de website. Deze ketting is dé ketting van het moment. Je kunt hem los dragen of combineren met een hanger. Bij kettingen waar het combineren met een hanger mogelijk is, staat dit aangegeven. 

 

Geschiedenis

De term Tennis Bracelet heeft naam gekregen door tennisspeelster Chris Evert. Chris Evert was een professionele tennisster die actief was van 1972 tot 1989. Tijdens een wedstrijd op de US Open brak haar armband. Dit kwam door het klemmetje waarmee de ketting vast zat. De tennisster vroeg of de scheids de wedstrijd kon stilleggen tot haar armband was gemaakt. 

Vanaf dat moment gingen juweliers wereldwijd het design van de armband na maken: een handgemaakte lijn aan diamanten met veilige klemmen. Vanaf dat moment kennen we die stijl dus als de tennis stijl. 

 

Kettingen

Later zijn deze armbanden verlengd en tot kettingen gemaakt. De Tennis Chain is de populairste ketting van het moment. Elke rapper heeft er minimaal een en ze worden vaak gecombineerd met een grote cuban link of een opvallende hanger. Kijk in de shop welke hanger jij tof vindt en zie of hij te combineren is met een tennis chain. Een losse tennis chain dragen kan natuurlijk ook nog altijd.

 

Shop nu voor kettingen en kies zelf wat je mooi vindt door op SHOPPEN te drukken. Laat een vraag of reactie achter als er iets onduidelijk of juist supercool is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.